Kuopion Energia

 
 

Suomen neljänneksi suurin kotimainen energiapalveluyhtiö perustettu

Kuopion Energia Oy, Savon Voima Oyj, Jyväskylän Energia Oy ja Lappeenrannan Energia Oy allekirjoittivat uuden sähkönmyyntiin ja energiapalveluihin keskittyvän valtakunnallisen yhtiön perustamissopimuksen Jyväskylässä tänään torstaina 21.6.2018. Uuden yhtiön markkinoille tulon valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa ja asiakkaita otetaan mukaan kehitystyöhön. Myös uudet kotimaiset osakkaat kiinnostavat yhtiötä.

Osakasyhtiöt tiedottivat uuden energiapalveluyhtiön valmistelusta toukokuussa. Uuden yhtiön perustamiseen liittyvät päätökset on nyt kaikissa osakasyhtiöissä tehty. Järjestelyssä siirretään kunkin osakasyhtiön sähkönmyynti ja sitä tukevien palvelujen liiketoiminta uuteen perustettavaan yhtiöön. Asiakkailleen yhtiö pystyy tarjoamaan jatkossa monipuolisempia ja kilpailukykyisempiä palveluja ja pitämään suuremman volyymin ansiosta myös sähkön hinnan kilpailukykyisenä.

Uuden yhtiön palveluita kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa

Aloittaessaan uudella yhtiöllä on noin 250 000 asiakasta ja voimakas valtakunnallinen kasvutavoite. Sähkön kuluttaja- ja yritysmyynnin lisäksi uuden yhtiön palvelut kattavat esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmät, kysynnänjousto- ja salkunhallintapalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä erilaiset digitaaliset palvelut. Kuopion Energian muut liiketoiminnot, kuten sähkön- ja lämmöntuotanto sekä -jakelu jatkuvat entisellään.

Kuopion Energian nykyisten sähkönmyynnin asiakkaiden sopimukset siirtyvät uuden yhtiön nimiin yhtiön aloittaessa toimintansa ja sopimukset jatkuvat entisin ehdoin. Muutos ei aiheuta asiakkaille mitään toimenpiteitä.

”Tavoitteenamme on asiakkaidemme parempi tunteminen ja sitä kohti lähdemme jo nyt. Lähestymme nykyisiä asiakkaita ja kutsumme heitä mukaan uuden yhtiön kehittämiseen, kuten esimerkiksi valtakunnallisen asiakasohjelman kehitystyöhön, jo ennen toiminnan aloittamista. Tämä toimintamalli jatkuu sitten uudessa yhtiössäkin”, projektinjohtaja Juha Keski-Karhu kertoo.

Uusia osakkaita haetaan aktiivisesti

Yhtiöt ovat mukana innostavassa kasvuprojektissa:

”Uuden yhtiön valmistelu yhteisessä projektissa on ollut kaikille haastava ja mielenkiintoinen tilanne. Henkilöstöä jokaisesta yhtiöstä on osallistunut projektiin ja innostus yhteistyöstä, uuden luomisesta ja kilpailukyvyn vahvistamisesta on ollut silminnähtävää”, Keski-Karhu kertoo.

Voimakas valtakunnallinen kasvu on uuden yhtiön keskeinen tavoite ja uusia kotimaisia osakkaita tai muita yritysjärjestelyjä haetaan aktiivisesti.

”Toivomme löytävämme uusia kumppaneita edelleen ja kyllä kiinnostusta vaikuttaisi olevankin”, Keski-Karhu lisää.

Kuvassa vasemmalta: Juha Keski-Karhu, Reijo Kolehmainen, Arto Sutinen, Esa Lindholm ja Tuomo Kantola.

 

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista