Kuopion Energia

 
 

Kuopion Energia mukana valmistelemassa uuden energiapalveluyhtiön perustamista

Kuopion Energia valmistelee yhdessä Savon Voiman, Jyväskylän Energian ja Lappeenrannan Energian kanssa yhteisen sähkönmyyntiin ja energiapalveluihin keskittyvän valtakunnallisen yhtiön perustamista. Neljän kotimaisen energiayhtiön sähkökauppaliiketoimintojen yhdistämisellä syntyisi Suomen markkinoiden neljänneksi suurin sähkönmyyntiyhtiö. Mikäli uusi yhtiö päätetään perustaa, Kuopion Energian nykyisten sähköasiakkaiden sopimukset siirtyvät uuden yhtiön nimiin ja jatkuvat entisin ehdoin. Mahdollinen muutos ei vaadi asiakkailtamme mitään toimenpiteitä.

Aloittaessaan uudella yhtiöllä olisi noin 250 000 asiakasta ja voimakas valtakunnallinen kasvutavoite. Yhtiöt tavoittelevat voimien yhdistämisellä vahvempaa asemaa muuttuvilla sähkömarkkinoilla ja resursseja tarjota asiakkaille entistä monipuolisempia palveluja.

Uuden yhtiön perustamiseen liittyvät päätökset ovat käsittelyssä kunkin osakasyhtiön hallituksissa tai omistajakaupunkien päätöksentekoelimissä toukokuun lopun aikana. Järjestelyssä on tarkoitus siirtää kunkin yhtiön sähkönmyynnin ja sitä tukevien palvelujen liiketoiminta uuteen perustettavaan yhtiöön. Yhteisyritykseen osallistuminen ei tarkoita liiketoiminnasta luopumista, vaan sen järjestelemistä osaksi uudenlaista, tehokasta ja laajempaa kokonaisuutta.

Siirto ei vaikuta Kuopion Energian muihin liiketoimintoihin, kuten sähkön- ja lämmöntuotantoon tai -jakeluun. Tavoitteena on, että uusi yhtiö aloittaa toimintansa loppuvuoden aikana. Meneillään olevan valmistelun aikana yhtiöt toimivat itsenäisesti kuten ennenkin, eikä valmistelulla ole vaikutusta asiakkaisiin.

Muutos on asiakkaille positiivinen: uusi perustettava yhtiö on kilpailukykyisempi ja se pystyy tarjoamaan asiakkailleen monipuolisempia palveluja ja tuotteita, kuten aurinkosähköjärjestelmiä, sähköisen liikenteen palveluja sekä erilaisia digitaalisia palveluja ja asiakasetuja.

Tiedotamme tarkemmin järjestelyn etenemisestä tulevien viikkojen aikana.

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista