Kuopion Energia

 
 

Technopolis Kuopion uudet kiinteistöt

Technopolis Kuopio Oy ja Kuopion Energia Oy ovat sopineet Microkatu 1 uusien kiinteistöjen liittämisestä kaukojäähdytykseen. Technopolis Kuopio päätyi kaukojäähdytykseen sen ympäristöystävällisyyden ja huolettomuuden takia. Savilahden kaukojäähdytyksessä kiinteistöjä jäähdytetään pääosin Neulalahden syvänteistä otettavalla kylmällä vedellä.

Kiinteistö Oy Technopolis Microkatu 1 on Technopolis Kuopion ja Savonia-ammattikorkeakoulun omistama kiinteistöyhtiö. Kokonaislaajuus on yli 85 000 brm2.

Kaukojäähdytyksessä kiinteistöjen jäähdyttämiseen tarvittava kylmä vesi tuotetaan keskitetyn järjestelmän avulla. Jäähdytysjärjestelmä tuottaa kylmää vettä, joka siirretään erillisen kaukojäähdytysverkon kautta kiinteistöjen käyttöön – vastaavalla tavalla kuin kaukolämmityksessä, jossa kiinteistöjä lämmitetään kaukolämpöveden avulla. Neulalahden syvänteen kylmää vettä riittää hankkeen tarpeisiin myös kesällä, jolloin jäähdytystarve on suurimmillaan. Neulalahden kylmää vettä hyödyntävä ratkaisu parantaa energiatehokkuutta merkittävästi kiinteistökohtaiseen jäähdytykseen verrattuna.

Kuopion Energian kaukojäähdytyshanke eteni vuosi sitten, kun Savilahden alueen merkittävin jäähdytyksen tarvitsija KYS päätyi kaukojäähdytykseen. Harjulan sairaalan tontin takaosalle sijoittuvan kaukojäähdytyksen tuotantolaitoksen suunnittelu ja hankinnat ovat työn alla ja laitos otetaan käyttöön keväällä 2020.

« Takaisin « Muut kaukojäähdytyksen uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista