Kuopion Energia

 
 

Kuopion Energian ensimmäinen aurinkosähkölaitos Savilahteen

Kuopion Energia on aloittanut oman aurinkosähkötuotannon. Ensimmäinen tuotantolaitos otettiin tuotantokäyttöön viime viikolla Iloharjun lämpökeskuksella Savilahdessa. Käyttöönotetun aurinkosähköjärjestelmän vuosituotto vastaa noin 20 kerrostalohuoneiston sähkön vuosikulutusta.

Lämpökeskukset käyttävät merkittävästi sähköä jatkuvan valmiustilan ylläpitämiseen myös kesäaikana. Aurinkosähkö kattaa valtaosan Iloharjun sähköntarpeesta ja parantaa lämpökeskuksen energiatehokkuutta sekä vähentää sähköntuotannon hiilidioksidipäästöjä.

Iloharjun lämpökeskukselle on asennettu 190 aurinkopaneelia, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on 300 m2 ja paneeliteho 50,4 kWp. Aurinkopaneelit ovat kotimaisia SaloSolar Oy:n Salossa valmistamia. Lämpökeskus on aurinkosähkön ansiosta päiväaikaan sähkön suhteen täysin omavarainen toukokuusta elokuulle. Lämpökeskuksen omakäytön ylittävä aurinkosähkö hyödynnetään muussa Kuopion Energian sähkönkäytössä.

Aurinkosähköjärjestelmä on toteutettu yhteistyössä Teho-Posako Oy:n ja ArevaSolar Oy:n kanssa. Iloharjun aurinkosähkötuotantoa voi seurata reaaliajassa osoitteessa www.kuopionenergia.fi/aurinkoenergia.

”Savilahti on Kuopion kasvun kärkihankkeita. Kuopion Energia on mukana Savilahden vähähiilisessä yhteishankkeessa. Otimme etunojaa ja valjastimme Iloharjun lämpökeskuksen kattopinnat aurinkosähkölle. Toteutus tukee vahvasti Savilahdelle asetettuja tavoitteita tehdä alueesta vähähiilinen ja energiatehokas toiminta-alue. Lisäksi haluamme selvittää, miten hyvin aurinkosähkö soveltuu lämpökeskusten energialähteeksi. Kokemusten pohjalta on mahdollista, että tuotantoa laajennetaan myös muihin lämpökeskuksiin”, sanoo kaukolämpöjohtaja Reima Lassila.

Lisätietoja antavat:

Kuopion Energia Oy, asiantuntija, sähkökauppa, Jorma Takkinen, p. 040 709 7432

Kuopion Energia Oy, kaukolämpöjohtaja Reima Lassila, p. 040 709 7601

 

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista