Kuopion Energia

 
 

Kuopion Energian asiakaspalvelu valppaana – asiakas säästyi mittavilta korjauskustannuksilta

Kuopion Energian asiantuntijan rutiiniseurannan yhteydessä paljastui joulun jälkeen kaukolämmityksessä oleva omakotitalo, jonka lämmitys oli suljettu. Lämmityksen sulkeminen oli tehty aatonaattona todennäköisesti ennen lomalle lähtöä. Asiakkaan onneksi joulun aika oli lauhaa eikä mitään vakavia haavereita ole todennäköisesti päässyt syntymään. Jos olisi ollut paukkupakkaset, kuten tavallisesti joulunaikaan, olisi sulkemisesta vääjäämättä seurannut lämmitys- ja vesiputkien jäätyminen.

Kuopion Energian asiantuntija kiinnitti huomiota omakotitalon lämmitykseen, koska kyseisen talon lämmönkulutus oli pudonnut nollaan kelin ollessa reilusti pakkasella. Talvella peruslämpö tulee aina olla päällä talon ja järjestelmien kunnossapitämiseksi. Päivystäjä kävi avaamassa omakotitalon kaukolämmön sulkuventtiilit vahinkojen välttämiseksi, koska asiakasta ei ole tavoitettu mahdollisen lomamatkan takia.

Lomalle lähtiessä on hyvä säätää lämmitystä pienemmälle energiansäästämiseksi. Lämmitystä säädettäessä tulisi kuitenkin aina huomioida keliolosuhteet, ettei pudotuksesta aiheudu vaaraa kiinteistölle. Lomalle lähtijän kannattaakin pysähtyä miettimään, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Oman kodin lämmitysjärjestelmä tulee tuntea riittävän hyvin, jotta osaa tehdä oikeat toimenpiteet – lämmitysmuodosta riippumatta.

Kodin turvaamiseksi lämmitystä ei saa sulkea lämmityskaudella. Peruslämpö on aina pidettävä päällä. Huonelämpötila tulee olla vähintään +12 astetta. Lämpimän käyttöveden kiertoa ei saa sulkea milloinkaan legionella-bakteerivaaran vuoksi.

Lomailijan kannattaa olla tarkkana myös sähkölaitteiden kanssa. Turhat sähkölaitteet voi kytkeä irti verkosta, mutta kylmälaitteet jätetään päälle. Myös kerrostalohuoneistoissa asuvien on hyvä tämä huomioida. Patterit kannattaa säätää lähtiessään pienemmälle ja tarkistaa mahdollisen mukavuuslattialämmityksen lämpötila-asettelu.

Jos olet epävarma, miten tulisi toimia, Kuopion Energian asiantuntijat auttavat.

 

Lisätietoja: Sanna Uura, laskutusasiantuntija, p. 040 709 7624, sanna.uura@kuopionenergia.fi

 

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista