Kuopion Energia

 
 

Energiatehokkuus: uusi sopimuskausi 2017-2025

Kuopion Energia Oy liittyy ensimmäisten joukossa uudelle energiatehokkuussopimuskaudelle 2017 – 2025. Sopimukset allekirjoitetaan Helsingissä perjantaina 14.10. Tilaisuudessa julkistetaan myös muut sopimukseen liittyvät yritykset.

Energiatehokkuussopimukset ovat olleet Suomessa ensisijainen keino parantaa energiatehokkuutta ja täyttää EU:n tiukat velvoitteet energian tehokkaammasta käytöstä. Kuopion Energia allekirjoitti energiatehokkuussopimuksen kaudelle 2008 – 2016 tammikuussa 2008 ja sitoutui noudattamaan energiapalvelujen sekä energiantuotannon toimenpideohjelmia. Tänä sopimuskautena Kuopion Energia on tehnyt merkittäviä toimenpiteitä energiatehokkuuden lisäämiseksi ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Asiakkaita kannustetaan aktiiviseen energiansäästöön

Jo sopimuskauden alussa Kuopion Energia paransi asiakkaidensa mahdollisuuksia tehdä energiatehokkuutta edistäviä päätöksiä. Asiakkaat saavat joka vuosi kirjallisen energiankulutusraportin ja vertailukelpoista kulutustietoa omasta kulutuksestaan.

Energiamittareiden etäluentamuutos 2012 mahdollisti entistä tarkemman kulutustiedon jakamisen loppukäyttäjille. Asiakkaat saivat käyttöönsä maksuttoman Nokkela Energiavahti –palvelun, joka antaa paremmat mahdollisuudet seurata energiankulutusta, reagoida muutoksiin ja puuttua turhaan energiankulutukseen. Tällä hetkellä Nokkelaan on rekisteröitynyt 26 000 käyttäjää.

Sähkölämmitysasiakkaille on tarjolla uusia markkinahintaisia tuotteita, joiden lisäetuna on mahdollisuus hyödyntää sähkön hintavaihtelua ja ajoittaa sähkön käyttöä vuorokauden edullisimmille tunneille. Kulutuksen ohjaukseen on tarjolla tekniikoita sähkönhintaa seuraavista mobiilisovelluksista aina omakotitalon älykkäisiin ohjausratkaisuihin. Energiatehokkuuden parantamiseksi Kuopion Energia tarjoaa asiakkailleen myös uusia, kulutusta keventäviä ratkaisuja kuten ilmalämpö ja aurinkosähkö.

Kuluohjauksen parantamiseksi Kuopion Energia on siirtynyt arvio-/tasalaskutuksesta käytetyn energiamäärän mukaan tapahtuvaan laskutukseen, ja myös laskutusjaksoja on lyhennetty. Nokkela-mobiilisovellus kertoo meneillään olevan laskutusjakson energiankulutuksen ja syntyneet kustannukset päivittäin. Se myös varoittaa, jos käyttö on enemmän kuin vastaavalla jaksolla edellisenä vuonna ja näin kuluttaja voi tehdä korjaavia toimenpiteitä energian säästämiseksi ja laskun pienentämiseksi.

Biopolttoaineiden osuus 50 % sähkön ja lämmön tuotannossa

Haapaniemen voimalaitoksen uuden polttotekniikan avulla biopolttoaineiden käyttöä on pystytty lisäämään merkittävästi. Biopolttoaineiden käyttö vähentää voimalaitoksen hiilidioksidipäästöjä. Tällä hetkellä biopolttoaineiden osuus on noin 50 % sähkön ja kaukolämmön tuotannossa käytetystä polttoaineesta.

Savukaasupesuri tuottaa tulosta

Kuopion Energian marraskuussa 2015 käyttöönottama savukaasupesuri on parantanut merkittävästi voimalaitoksen polttoainetaloutta sekä pienentänyt savukaasujen rikki- ja pölypäästöjä. Vuositasolla saavutettu energiansäästö on jopa 180 000 megawattituntia, mikä polttoaineena vastaa 1 800 täysperävaunullista rekkakuormaa. Tämä lämpöenergia riittää 9 000 keskikokoisen omakotitalon lämmittämiseen. Parantuvan lämpötalouden ansiosta vuotuinen polttoaineiden käyttö Haapaniemen 2 –laitoksella on pienentynyt noin 20 %.

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista