Kuopion Energia

 
 

Kuopion Energia ja Kuopion Vesi keskittävät toimintojaan Haapaniemelle

Kuopion Energia Oy on tehnyt päätöksen uuden toimitalon rakentamisesta Haapaniemen voimalaitosalueelle. Rakennusurakoitsijaksi hankkeeseen valittiin Lujatalo Oy, sähköurakan toteuttaa Kolmen Sähkö Oy, LVI-urakan Ilmapörssi Oy ja rakennusautomaation Jataku Oy. Rakentaminen alkaa syyskuussa ja rakennuksen on määrä valmistua syksyllä 2017. Hankkeen rakennuttajana toimii Kiinteistötaito Infidem Oy.

Uudisrakennushanke on osa kokonaisuutta, jossa Kuopion Energia ja Kuopion Vesi keskittävät toimintojaan tavoitellen sekä kiinteistöihin liittyvien kustannusten alentamista että toiminnallisen tehokkuuden parantamista. Uudisrakennukseen siirtyy pääosa Kuopion Energian, Kuopion Sähköverkko Oy:n ja Kuopion Veden toimistotyötä tekevästä henkilökunnasta. Myös sähköverkon valvomo siirtyy uuteen rakennukseen.

Haapaniemen alueella sijaitsevan varasto-, korjaamo- ja toimistokäytössä olleen rakennuksen kuluvan vuoden aikana valmistunut perusparannus palvelee samaa tarkoitusta. Rakennukseen saneerattiin tilat Kuopion Veden verkoston ja Kuopion Energian kaukolämmön tarpeisiin.

Uudessa toimistorakennuksessa työskentelee sen valmistuttua 100 henkilöä ja saneeratussa rakennuksessa 40. Yhteensä Haapaniemen alueen henkilömäärä, voimalaitos mukaan lukien, nousee vuonna 2017 noin 200:aan.

Uudisrakennus sijoittuu Haapaniemen voimalaitoksen maanpäällisten öljysäiliöiden ja rannan väliselle alueelle. Voimalaitoksella tehtyjen kattilamuutosten myötä tarpeettomiksi jääneet öljysäiliöt tyhjennetään ja puretaan.

Tarjouskilpailun voittaneet urakoitsijat ovat kaikki paikallisia hyvämaineisia toimijoita. Uskon, että heidän osaamisensa yhdistettynä huolellisesti tehtyihin suunnitelmiin johtaa laadukkaaseen lopputulokseen”, toteaa toimitusjohtaja Esa Lindholm Kuopion Energialta.

Toimintojen keskittäminen edellyttää yhteensä noin yhdeksän miljoonan euron investointeja. Hankkeen toteuttaa Kuopion Energia.

Lisätietoja antavat:

Toimitusjohtaja Esa Lindholm, Kuopion Energia Oy, 040 709 7101
Toimitusjohtaja Kirsi Laamanen, Kuopion Vesi, 044 718 5351

 

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista