Kuopion Energia

 
 

Sähkönkulutuksessa tehtiin kaikkien aikojen ennätys

Suomen sähkönkulutuksessa on tehty kaikkien aikojen ennätys tänään torstaina 7.1. kello kahdeksan ja yhdeksän välillä. Fingridin mukaan sähkönkulutuksen keskiteho nousi peräti 14 900 megawattiin.

Sähköä tuotettiin Suomessa 10 700 megawatin teholla ja loput 4 200 megawattia tuotiin naapurimaista. Huippukulutustunnilla tuontia oli Ruotsin ja Venäjän lisäksi myös Virosta. Sähkön riittävyys ei siis ollut huippukulutuksessa vaarassa. Lähes kaikki käytettävissä olevat voimalaitokset ovat jo käytössä. 300 megawatin tehoreservikapasiteetti ei ole toistaiseksi käynnistynyt.

Sähkönkulutuksessa hätyytellään nyt Fingridin laskemaa 15 000 megawatin pakkasrajaa, josta vielä selvitään. Ongelmia tulee, mikäli voimalaitoksia tai siirtoyhteyksiä alkaa mennä poikki. Tiistaina sähkön siirtoyhteys Fenno-Skan 1 meni poikki. Yhteys kuitenkin saatiin korjattua vielä samana päivänä.

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista